Samsung ML-2160/2165 yazıcıların V1.01.02.xx ürün yazılımı sürümlerini V1.01.01.11 (V1.01.01.12) sürümüne düşürme
Çalışmak için jtag'e ihtiyacımız var, J-Link v8 cihazını seçin.
bilgisayara kurun . Yazılımı kurarken varsayılan olarak tüm öğeleri seçin. Kurulumdan sonra jtag'i bağlayıp J-Link Commander programının performansını kontrol ediyoruz. Bilgisayara D: / bootloader boot.bin kök dizinine kuruyoruz .
Jtag ile birlikte gelen 20 pinli kabloyu aşağıdaki gibi hazırlıyoruz. Kablonun bir tarafındaki konnektörü kesip şekle göre tellere ayırıyoruz.
Nokta lehimleme için telleri lehimleyin, numaralandırın. Bunun gibi bir şey elde ediyoruz:
Yazıcıyı söküp kartını çıkarıyoruz.
En zor işlem, mikroişlemcinin ikinci ayağına lehim yapmaktır, bunun için 1 ve 2 ayağı çok dikkatli bir şekilde lehimleyip 1 mm kaldırıyoruz, ardından birincisini yerinde lehimliyoruz ve ikincisi yükseltilmiş halde kalıyor. Kablonun uçlarını kart üzerinde aşağıdaki noktalara dikkatlice lehimleyin.
geniş bir yapışkan bantla sabitliyoruz.
Biçimlendirici kartını yazıcıya takıyoruz, tüm konektörleri ve kabloları bağlıyoruz. Jtag'ı USB üzerinden bilgisayara bağlıyoruz. J-Link Commander çalışmıyor. Yazıcı kapalı ve bilgisayara bağlı. Kartuş yazıcıdan çıkarılmalıdır.
Ardından orijinal yazılımı indirme aşamasına geçiyoruz. Yazıcıyı zorunlu indirme modunda açıyoruz (bunu yapmak için PrintScreen düğmesine basın ve onu bırakmadan Güç düğmesine basıp bırakın, PrintScreen düğmesini tam olarak üç saniye sonra bırakın. Bu durumda yazıcı motoru çalışmıyor ve iki gösterge açık, yeşil ve kırmızı). Ve hemen bilgisayarda J-Link Commander programını başlatın. Program, yazıcının mikroişlemcisini görmelidir.
Program mikroişlemciyi görmezse, zorlamaya girişi tekrarlamak ve J-Link Commander programını başlatmak gerekir.
Halt komutu ile mikroişlemciyi durdururuz ( h ve ardından Enter tuşuna basın ). Ardından be
komutunu girin ve Enter tuşuna basın.
Önyükleyiciyi yüklemek için loadbin d:boot.bin, 0x40700000
satırını girin Adresi atamak için setpc 0x40700050
komutunu girin Zorunlu moda geçmek için g
komutunu girin Böylece mikroişlemci sahte bir önyükleyici ile zorunlu moda geçer . Orijinal FW ML2160_V1.01.01.11 veya ML2160_V1.01.01.12'yi
alıyoruz, sıkıştırılmış dosyayı açın ve bellenim dosyasını ortaya çıkan klasördeki usbprns2.exe'ye sürükleyin. Firmware işlemi başlayacak, yazıcıdaki gösterge sarı renkte yanıp sönecektir. Yazıcıyı yeniden başlattıktan sonra her şeyi kapatıyoruz, biçimlendirici kartını çıkarıyoruz, telleri lehimliyoruz (mikroişlemcinin ikinci ayağı yerine lehimlenemez) ve kartı tekrar yerine koyuyoruz. Sürümün V1.01.01.11 veya V1.01.01.12 olarak değiştirildiğinden emin oluyoruz.